Viladecans, Barcelone: Expulsion de l’Athénée libertaire de Viladecans

Hier matin [13 juin 2005] les forces de l’ordre ont mis fin a une expérience d’autogestion de plus de 10 ans en expulsant l’ateneu libertaire de Viladecans, ville périphérique de Barcelone.

Ils sont entrés par l’école d’à côté, en faisant un trou dans le mur mitoyen sans permis de la direction de l’école. Ils n’ont détenu personne et ont muré les fenêtres et la porte.

Le soir même une manif suivie de plus de 10 fourgons anti-émeutes s’est deplacée dans la ville. Arrivée devant l’ateneu, plusieurs personnes l’ont démuré et les briques ont été déposées devant la mairie. La police n’a pas chargé bien qu’elle ait communiqué à la presse son envie d’en découdre selon les informatons d’Indymedia.

Vous pouvez consulter directement le recit de la manif sur :
Indymedia-Barcelone.

fisti


Hola companyes i companys!

Aquest matí del dia 13 de juny a les 8h les forces armades de la policia nacional han fet un desplegament de 8 furgones per desallotjar un Ateneu indefens. D’aquesta manera han posat fí a 10 anys d’okupació.

Se’ls hi acabava el plaç per desalotjar aquest dimecres i no s’han fet esperar més, vuit furgones han estat casi una hora per poder entrar a l’interior de l’ateneu on una porta de 1000 kg feia de testimoni passiu d’un fet històric que mai serà oblidat a Viladecans: la fi de 10 anys de lluita i resistència. Passades unes hores procedien a tapiar la casa, evidenciant que l’espai restarà abandonat molts anys més.

La nostra ràbia no tè límits, ens mosseguem el puny davant la impotència i la impunitat en la qual l’Estat fa ús de la seva « força democràtica » per defensar la propietat privada en contra dels moviments socials no compatibles amb el seu sistema.

Denunciem:

– A Pedro Izquierdo, per especulador, lladre, estafador i per atemptar contra projectes socials reclamant una propietat abandonada per tornar-la a abandonar

– A la jutgessa que ha incomplert les seves lleis en les que es fonamenta el seu estat de dret ignorant l’article l’article 47 de la constitució espanyola, l’article 2-94 de la constitució europea i l’article 27 dels drets humans i molts més drets reconeguts per ajuntaments i la ONU, demostrant una vegada més que les seves lleis son una enganyifa, una merda, i la seva moral la hipocresia.

– Als politics i politiques, per estar del costat dels poderosos dient que estan del nostre costat, per defensar la llibertat dels diners en contra de la llibertat de les persones, per criminalitzar, humiliar i reprimir, per falsos i mentiders.

– A la policia, per executar i obeir les ordres que arriben des de dalt sense questionar-se la seva legitimitat moral, per perpetuar un sistema injust amb l’argument del desordre, per torturar a companys i companyes amb total impunitat.

A totes vosaltres: ens tornarem a veure les cares, dessitjant que la propera vegada siguin desallotjades les vostres comisaries, els ajuntaments, els jutjats i els vostres bancs.

L’ateneu no es rendeix, l’ateneu resisteix.